Måndag.

Idag är det måndag igen. I fredags var jag på drinkkväll med flickorna från klassen plus respektive och vänner. Trevligt. I lördags var jag på Christina Runqvists vernissage på galleri Hippo med mamma. Det var också trevligt! Sedan åt i ostmacka och drack kaffe, strosade lite på stan och så gick jag helt spontant och klippte mig! Nu känns allting lite bättre. På eftermiddagen åkte jag till Uppsala och åt middag med Lotta, Johanna och Fia. Det var också trevligt, fast på ett annat sätt. Vi var, av olika anledningar, inte på jättebra humör. Lite tråkiga saker har drabbat några av oss. Hursomhelst så gjorde vi en god gryta och sedan skrev vi ner listor över alla våra bekymmer. Allt från hjärtesorg till stenhårda budgetar.

I söndags jobbade jag, sedan fick jag äntligen åka hem till Peter. Jag fick en jättefin present.

En hattask!

 

Med jättefin insida!

 

Dessutom fick jag massa lasagne, ungefär fyra matlådor.

Idag var alltså måndag. Mina porslinsfigurer hade kommit ut ur glasyrbränningen. Jag är mycket nöjd med dom, det är så roligt att det verkligen ser ut som porslinsfigurer som man skulle kunna hitta hos en mormor.

 

Ett bröst, en ros, en fågel.

Men nu är det slut med keramikeran. Nu är det metall. Jag är ännu inte helt frälst, men jag lovar att hålla mina sinnen öppna.

Sist vill jag bara säga att min minsta kusin, Henning, har åkt till Aix en provence (väldigt osäker på stavningen). Tanken är att jag ska hälsa på honom. Hoppas hoppas.

Han ska vara borta länge.

 


Dagarna som gått. Och idag.

I fredags hade Alejandro i min klass fest och där hände jättemycket saker som alla nu pratar om. Fortfarande.

På lördagen åkte jag hem till Nynäshamn och spenderade lite kvalitetstid dels med mig själv och dels med Johanna. Vi åkte skridskor både lördagen och söndagen och det var första gången på flera år och det var så trevligt att jag verkligen skulle vilja hinna åka lite mer den här vintern.

Först gjorde det lite ont i fötterna.

 

Johanna

 

Hon hade med sig matsäck till oss båda! Hur söt är hon inte?

 

Paus.

 

Idag har varit en ganska bra dag. Och bättre kommer den bli. Jag har träffat min nya handledare till kandidatuppsatsen och hon verkar jättebra och jättegravid! Hon var sträng men snäll. Ville ha raka svar. Och så var hon lite oroad över att jag skulle skriva uppsatsen parallelt Nyckelviksskolan, men det verkade som att hon ändå trodde att det skulle gå. Jag vågade inte berätta att jag dessutom jobbar ganska mycket. Hursomhelst, hon har satt upp perfekta små delmål för mig.

 

Idag har jag och Peter varit tillsammans i ett halvår och igår skickade jag ett kärleksbrev på posten. Han blev så rörd att han är på väg hit.


Dörrhandtaget.

Jag får massor av läxor av min lärare. Jag menar inte att klaga, tycker det är ganska roligt att ha någonting att fundera över så här en lördagskväll. Första uppgiften är att designa en dörr med ett dörrhandtag. Vi fick dra namn på kända personer ur en liten påse och så skulle vi designa vår dörr åt den personen. Jag fick Janis Joplin och började genast fundera. Insåg att jag inte vet så mycket om henne förutom att jag tycker att hon är väldigt söt. Och så tror jag att hon knarkade för mycket?






Såg ni att Pete Doherty fick fem av fem pluppar av Svenska dagbladet. Jag tyckte också att han var väldigt bra. Lagom blandning Libertines, Babyshambles och eget.


Ikväll är det Pete!

Hoppas hoppas att Pete Doherty inte ställer in konserten ikväll. Då blir jag så besviken på honom. Nu ska jag snart börja röra mig in mot stan, hem till Sofia är första anhalten. Jag har bara hundra kronor kvar, men efter midnatt får jag pengar igen. Dessutom har jag en flaska cava. Jag klarar mig nog.

Håll nu tummarna för att Pete orkar ta sig hit! (rim).

Berta Hansson.

Här kommer lite fotografier från lördagens besök på Konstakademien.

 

 

 

 

 

 

 

Det var en väldigt fin upplevelse som min mamma tog med mig på. Och så var det självaste vernisagedagen och många bekanta var där. Sam och Gunborg till exempel. Det var även många som man kände igen. Konstsverige är nog ganska litet. Ursäkta att jag inte har en bättre kamera.



Lördag.

Tihi tihi, idag så fort jag slutat här på caféet så ska jag möta upp min mamma och se Berta Hansson på Konstakademin. Det ska bli så roligt! Jag har mycket höga förväntningar.



Att man kan bli så här lycklig för någon annans skull!

Jag följer några få bloggar förutom min egen. Inga modebloggar, åtminstone inga renodlade sådana. Det är sådana som jag helt enkelt inte kan låta bli att läsa, som skriver om vad de är med om på ett intressant sätt och publicerar vackra och inspirerande bilder. Det är bloggar som jag inte kan låta bli att gå in på när jag kommer hem från skolan/jobbet på kvällen för att jag blir uppmuntrad av dem och hela tiden är nyfiken på fortsättningen. Som en novell, i korta korta kapitel. Som man aldrig ägnar mer än två minuter åt gången åt. Alltid det bästa som hänt, alltid lagom doserat.

Hursomhelst. Jag har just överaskat mig själv. Jag är utom mig av glädje över att ELSA BILLGREN har förlovat sig! Jag trodde inte att man, i synnerhet inte jag, kunde bli så här glad över någon annans lycka. Särskilt inte när det gäller någon jag inte känner.

Vi firar med Nina Simone! Hon passar för tillfället.


Om ni vill läsa om det här själva: Gå in på elle.se, klicka på fliken bloggar och så finns den där (jag vet inte hur man länkar i bloggen, ska lära mig snart)


Hemma.

Jag tror att ett av mina nyårslöften ska få vara att jag ska bli lite mer huslig. För egentligen tycker jag att det är väldigt roligt att baka och laga mat (inte att städa). Ibland har jag bara känt att jag inte har tid.

Jag har fått en surdeg av min mamma, som jag nu har tagit hand om och just nu håller på att baka med för första gången. Det är så konstigt med surdeg, den bara fortsätter att existera i evigheter och kan föröka sig hur mycket som helst. Hur kommer den till från början?

Om man inte har tid att baka bröd kanske man helt enkelt borde ta det lite lugnare. Så att man hinner.
Dessutom gör jag svampsoppa. Också á la mamma.




Mitt andra nyårslöfte får nog vara att antingen börja på någon konsthögskola eller börja arbeta på riktigt. Alltså heltid eller liknande. Har inte gjort något av dessa saker tidigare.

Tredje nyårslöftet är att skriva klart min c-uppsats.

Enkelt.

Darling.

Jag skulle se en film och då blev det den. Svensk film från 2007 som vunnit nordiska filmpriset på Göteborgs filmfestival och som nominerades till Nordiska rådets filmpris och flera guldbaggeutmärkelser. Hursomhelst.


Mitt hjärta gick i bitar.




Flera gånger. Men jag är glad att den gjordes.


Gott nytt år!

Igår blev det nytt decennium och det var en väldigt speciell dag. Jag var som vanligt splittrad och ville fira med alla överallt, men det löste sig bra. Jag var i Uppsala på dagen och firade i förväg. Jag och Johanna hade förberett chokladdoppade jordgubbar, jättegoda. Så kom Fia. Vid ett kom lotta och stekte pannkakor åt oss, hon är så snäll. Så korkade vi upp bubblet och till slut kom även Aida. Vi lockade varandras hår, ordentliga korkskruvar, men det blev snabbt snarare vågigt. När det var som trevligast var jag tvungen att åka hem.

Peter och jag åt jättefin nyårsmiddag med hummer, räkor, lax, ostar m.m m.m.

Sen åkte vi till Lena och Emma på fest! Vid tolvslaget promenerade vi upp på Skinnaviksberget (?) och tittade på hela stadens fyrverkerier. Jag är lite rädd för dom, men tycker samtidigt att dom är väldigt fina. Denna splittring ger mig alltid en liten adrenalinkick vid tolvslaget och jag blir lycklig och känner mig mer berusad än vad jag är. Det blev en sen fest, när Peter och jag gick vid fyra någonting kändes det lite som att den var i sitt toppskick. Henning hade precis kommit dit.

Hursomhelst, idag har också varit en dag. Jag gick upp vid 10, ganska pigg faktiskt. Mamma och pappa kom och hälsade på vid ett och jag hade ålagt mig att göra rårakor. Ganska gott och bra faktiskt. Jag har målat ett självporträtt (som man bör göra på nyårsdagen tycker jag), men framförallt har jag och Peter tittat väldigt mycket på tv.

Nyårsdagenmiddag. Kyckling, potatis, tomater och rödlök i sambal, olivolja och vitlöksmarinad.

Nu ska jag titta lite mer på tv tror jag.


RSS 2.0