Fina julklappar.

Av Peter fick jag ett staffli i julklapp! Mycket bättre än att måla på golvet, såhär ser man lättare när någonting blir konstigt.



Dessutom har jag fått fina vinglas, tröja, bok, lite pengar, presentkort på teater och dn. Nu har jag glömt massor.

Tack tack!

London!

Nu har jag och Peter kommit hem från London, hunnit fira jul, och nu mellanlandat lite i Vårberg.

London var fint så här års. Mycket juldekor, som förväntat. Vi har gått och gått och gjort väldigt mycket saker och varit utpumpade om kvällarna. Vi har shoppat mycket, speciellt Peter. Jag har köpt nyårsklänning och han har köpt skor m.m m.m. Vi har utforskat Harrods.

Det var något slags Trollkarlen från Oz-jubileum. På Harrods fanns en hel våning med märkeskläder för spädbarn, underbara barnvagnar, gunghästar för uppemot hundratusen kronor och cupcakes för hundar. Galet. Man får nog betrakta det lite som ett museum.

 

Peter utforskar cigarravdelningen.

 

Peter framför St.Pauls cathedral.

 

Vi har tittat på modern konst på Tate Modern.

 

 

Och gammal konst, men den vet ni ju redan hur det ser ut. Vi tog väldigt mycket bilder på Madame Taussauds för det var så himla roligt.

 

Nicole Kidman var vackrast.

 

Peter och Amy Winehouse.

 

Picasso.

 

 

Peter på Afternoon tea. Jag åt så att jag kräktes. På riktigt.

 

Nu ska jag snart få gosa lite mer med Vera. Jag kan aldrig riktigt få nog.

 

Mer bilder kommer snart, men dom är på Peters mobil. Vet inte riktigt hur jag ska lösa det.

 

God fortsättning!

 


Klurigt.

Kära dagbok!

Hur gestalta begreppet makt utifrån kropp/kläder? Svårt. Så lyder en av uppgifterna för arbetsproverna till Konstfacks textillinje. Jag ska snart börja fundera, men inte ikväll. Jag är så trött så trött. Bilderna som automatiskt dyker upp i huvudet handlar om uniformer och kostymer.

Inatt sov jag i Uppsala och när jag vaknade låg ett snötäcke över hela stan. Jag och Johanna ställde fyra väckarklockor så att jag inte skulle missa min buss. Det gjorde jag inte.

Godnatt!

Nu går det fort. För fort.

Inte den här lördagen, men nästa lördag, åker jag och Peter till London! Det som så länge kändes så avlägset är nu bara runt hörnet. När jag kommer hem därifrån är det julafton! Alla dessa "det som händer i december-saker" har börjat betas av: första och andra Advent, Henning har fyllt år, mamma fyller år imorgon, julfesten, snart är det lucia, skolavslutning, och sen iväg... Det är mycket som ska hinna bli färdigt i skolan, många sitter kvar till sent på kvällarna. Jag kämpar med min andra väv.

Min väv, mitt lår.

Igår var jag hemma hos mamma och pappa i Nynäshamn. Vi åt den lite finare varianten av middag, den med vin, och sa att vi nog inte skulle hinna ses mer innan mammas födelsedag.





Mamma fick min förortsinstallation i födelsedagspresent.

Här är hon:



Inget blir gjort.

På jobbet.

Det här är otillräcklighetens helg, det känner jag redan fast det bara är tidig lördag. Jag har dåligt samvete över tillställningar jag borde ha varit på men som jag inte kunnat vara på. Och sen har det varit saker som jag hade tänkt gå på, som hade varit möjligt att gå på, exempelvis Konstfacks julmarknad. Men imorse var jag så trött, jag bara sov och sov.

En liten sak har jag hunnit, shoppat från Sonia Rykiels HM-kollektion. Jag känner mig ganska nöjd. Klockan 10 imorse släpptes kollektionen och jag satt och klickade om och om och om igen för att komma in på hemsidan. Tillslut gick det! Det kändes bekvämare än att trängas i affärerna. En liten sak att ha åstadkommit med tanke på alla storslagna planer.



 

Jag är på g.

Det säger min teckningslärare till mig. Tack tack. Tänk om allting är förlorat efter jullovet.

Idag gör jag någonting dåligt, jag skolkar från skolan för att jobba. Inte okej, det är sista gången, det lovar jag.

Jobbar hela den här helgen, men imorgon ska jag faktiskt försöka köpa en bh från Sonia Rykiels H&M kollektion. Är det totalt kaos struntar jag i det, men lyckas jag blir jag glad. Jag tänker inte slåss med de andra kvinorna.

RSS 2.0