Måndag.

När man nu är ledig så här en hel dag bör man ha åtminstone ett stort projekt. Dagens har varit att för första gången i mitt liv koka ärtsoppa. Det tog sina två timmar. Hur ofta lägger man ner så mycket tid på att laga mat? Vem lägger någonsin, i dessa tider, ner så mycket tid på att laga mat? När man väl gör det hade man kunnat förvänta sig att få någonting elegantare än ärtsoppa. Jag läste som vanligt igenom en massa recept och gjorde sen som jag själv tycker.

 

Peter verkar ha haft en hemsk dag på jobbet. Har förberett mig på att han kommer vara grinig när han kommer. Han skickade ett fruktansvärt sms, någonting om kiss i munnen. Förstår inte riktigt hur det gick till, tror att han kanske skulle fixa en båttoalett.




Mer från jobbet.

 

 

 

 

 

Edsvik konsthall är så vackert det bara kan bi just nu, omgivet av snö och mörker. Men idag är jag inte där. Idag har jag varit och simmat på förmiddagen och nu tänker jag inte gå ut mer idag. Jag ska läsa, skriva och planera, sånt som jag inte har haft tid att göra på ett tag.


Work in progress.

Just nu är väggarna på Edsvik konsthall tomma, men idag (senast) ska allting vara på plats inför vernissagen på lördag. Utställningen heter China today och av det lilla jag har sett att döma kommer det att bli mycket intressant. Kom på lördag och säg hej till mig, möjligen kommer jag att vara lite stressad och otrevlig.

 

Igår var jag och Judith och de flesta andra från Edsvik konsthall på Chilenska ambassaden. Många vi kände ställde ut sin konst där.  Jag pratade med kulturministerns sekreterare. Han var väldigt lojal mot sin kulturminister. Ibland är det så oerhört svårt att inte prata politik, trots att man vet att man borde prata om vad som helst förutom just det. Vi pratade med en trevlig chilensk ambassadör som gav ut sitt visitkort till höger och vänster.

Judith beundrar Steffis byst.

Sen gick vi vidare en kortis till Nordic light hotel och filmfestivalsmingel. Där var det öppen bar med enbart whiskeydrinkar. Äckligt.

The girl and the robot.

Å vad jag njuter av denna dag. Har hoppat omkring här hemma och lyssnat på min egen, saknade musik. Druckit kaffe och blivit ytterligare speedad. Vad ska man göra av sig själv?


Vi gjorde en liten resa.

Min syster har gått och gift sig. Därför har vi varit i Paris, på svenska ambassaden (brudparet höll på att missa sin egen vigsel), i svenska kyrkan (bilder därifrån kommer senare), på restaurang Lasserre. Därför har vi släpat barnvagn upp och ner för Paris tunnelbanetrappor (det enda stället i hela Paris som var barnvagnsanpassat var svenska ambassaden). Vi har varit glada och lite trötta. Vi har tagit många kaffepauser. Vi har ingående studerat eiffeltornet. Jag har fått pröva på mammarollen (fast farmor fick byta blöja). Jag gjorde det väldigt bra. Vi gjorde det väldigt bra.

 

 

 

 

 

 

Resan har gått i färgen champagne. Kyparn tog mig avsides och lät mig klappa de vita duvorna.


"Akta dig för att inta åskådarens ofruktbara hållning, ty livet är inget skådespel, ett hav av elände är inget tittskåp, en skrikande människa är ingen cirkusbjörn"


Idag åkte jag på en inspirationsutflykt till Moderna. Nu är jag mycket mer inspirerad. Imorse kändes livet lite hopplöst faktiskt.

Jag fick känna mig liten.

 

 

 

 

 

 

 

Varm.

 

Och så fick jag mellanmål/lunch.


Å!

Förra vintern när jag och Peter var i London köpte jag en tröja som påminner lite om dessa trosor. Båda kommer från topshop. Undrar vad som hände med tröjan? Har inte sett den på flera månader. Den ska jag nog försöka leta upp, för när jag nu blev påmind om den insåg jag att jag saknar den.


Meddelande från andra sidan.

Om man har mycket uttrymme hemma som man inte använder, kanske ett rum eller så, tycker jag att man borde investera i en installation. Den här kanske:

 

 

 

 

Finns på Edsviks höstsalong.


Kort visit.

Jag har varit i Fagersta ett tag och hälsat på min mormor. Hej hej!


I det här huset är tydlingen Howlin' Pelle Almqvist uppvuxen. Det säger mormor och hon har bra ordning på folk. Kanske är det många fans som vallfärdar hit.



Vi har promenerat och läst svensk damtidning. Mormor har försökt få mig att äta bullar, men jag har vägrat för nu har jag slutat äta socker. Hon tycker att jag är mallig när jag inte ger efter.

Bröllopsklänning.

Idag är jag så glad, så glad. Mamma mår bra. Jag har börjat mitt nya hälsosamma liv och tycker att hösten och mörkret är enastående. Så fort det blir mörkt i Sverige tänds ljusen. Vackert. Jag promenerar genom slottsparken på vägen hem från jobbet istället för att ta bussen.

Nu är det ungefär två veckor kvar tills min syster gifter sig med sin Rickard i Paris. Idag har jag köpt en klänning som jag ville äga i ögonblicket då jag först såg den (kanske två månader sedan). Den är så fin att jag skulle kunna tänka mig att bära den på mitt eget bröllop. Berättade om köpet för Peter på vägen hem. Han frågade om den var fin, och jag svarade att han möjligen inte skulle tycka det. Att den kanske mest ser ut som en stor grå t-shirt i somligas ögon. Men väl hemma sa han att han förstod grejen.

 

Dessutom känner jag nu i hela kroppen att jag längtar till Paris.


Dagen efter festen och idag.

I Måndags var det en stor fest på Edsvik. Större en någonsin förut faktiskt. 150 personer skulle äta potatisgratäng och lax. Galen idé, men tanke på att vi bara har en, halvdant fungerande ugn. Det blev en trevlig kväll, alla var nöjda, men jag tror inte att vi kommer göra om det. Vi insåg nog alla hur galet det var. Bygg om köket helt eller sätt en övre gräns på 100 personer, fastslog Linnea och jag.

Igår rådde dagen efter-stämning. De flesta heliumballongerna hade dött under natten och svävade i marknivå. Utom några tappra. Jag tyckte att vi skulle ha låtit ballongerna vara kvar, att det såg stämningsfullt ut. Har det varit fest så har det. Någon tyckte inte att det passade i en konsthall.

 

Idag är det grått ute och jag är ledig. Pysslar med saker jag behöver få gjort. Funderar på om jag borde åka in till stan om några timmar och köpa en svart rosett. Hoppas att jag får träffa någon ur familjen lite senare. Mamma opereras idag, därav den lite rastlösa, obehagliga känslan.

 

 


RSS 2.0