Rutiner.

Jo, jag vet att ni undrar väldigt mycket hur det är att bo tillsammans. Ni brukar alltid fråga när jag träffar er.

Jag tror att det har gått tre veckor nu. Vi har börjat få in rutiner. Saker vi gör återkommande vid vissa tidpunkter. Exempelvis så brukar vi äta pannkakor till frukost någon gång under helgen. Det är jag som gör dom. Och jag brukar göra dom i min lilla stekpanna så att dom blir lite mindre och lite tjockare än vanligt. Och så brukar jag ha lite vaniljsocker i dom. Det har Lotta lärt mig. Hennes pappa har lärt henne.

Eftersom att jag har gjort pannkakor behöver jag inte diska. Så är det.

 

Peter tycker att det är viktigt att man ska storhandla ungefär två gånger i månaden. Det tycker jag inte om. Jag blir stressad av att göra av med så mycket pengar på en och samma gång. Det känns mycket bättre att handla lite då och då och slippa ställas öga mot öga med vad mat kostar.

 

En lite dålig sak har hänt: Maia, som äger ganska mycket av möblerna hemma hos oss, har fått en lägenhet och flyttar nu på måndag från sin mamma. Det betyder att jag blir av med säng, bokhylla, mitt bord och mina stolar. Mamma och pappa har sponsrat oss med ny säng. Resten jobbar vi på.

 

Jag fick in en ansökan till konstfack till slut. I sista stund! Men det var många som var väldigt mycket senare ute än mig, hoppas det går bra för dom. Liksom, om man postar ett brev på söndag eftermiddag så måste det ju komma fram på måndag? Eller? Jag vet faktiskt inte. Nu ska jag börja se över arbetsproverna.


Måleriprojekt.

Vi har påbörjat vårt stora måleriprojekt i skolan. Vi ska göra en serie målningar, ganska fritt gällande motiv. Det är en av sakerna jag funderar mycket på just nu. I torsdags natt somnade jag framför en film, som jag gör ibland. Jag vaknade vid två, allting kändes dåligt, jag hade somnat med linserna i och glömt att borsta tänderna. Gick upp och fixade och av någon anledning så hade jag mitt måleriprojekt i huvudet (kanske hade jag drömt om det). På väg tillbaka till sängen och Peter passade jag på att fotografera natten ut genom fönstret.

 

Det hjälpte mig faktiskt i mitt skissartade måleri på fredagen.

 

 

Det känns som att jag vet ungefär vad jag ska göra nu nästa vecka när jag ska börja måla på riktigt.

 

Idag skulle jag hem till Lena och Emma på semmelbuffé. Men idag gick det inte att ta sig från Vårberg. Ni skulle ha sett hur arg jag var. Ersättningsbussarna går fortfarande, vilket måste betyda att tunnelbanan fortfarande är ur funktion. SL skyller på vagnfel, jag och Peter tror inte på dom.


Onsdag på KB.

Nu kommer blogginlägget ni så länge väntat på. Ursäkta dröjsmålet, men mitt liv har varit fyllt av vardag och hårt arbete. Brist på spektakulära händelser. Nu är jag nog orättvis förresten...jag har bara så svårt att minnas vad jag gjort förutom uppsatsen. Som jag för övrigt håller på med just nu.

Jo just det. I lördags var jag och Peter på möbelmässan. Mycket fint, inte allt men mycket. Peter och jag har ganska lika smak. Sen på kvällen gick jag och Lena ut en snabbis. Ericas vän skulle spela skivor på Hjärtats bar. Det var trångt men mysigt, jag fick prata lite italienska och provsmaka någons Bloody Mary. Precis när vi träffade Erica, Malin och hennes pojkvän Alessandro var jag och Lena tvungna att rusa hem till henne igen.

Jag sitter på KB och börjar bli okoncentrerad för att jag behöver lunch. Jag blir lite deppig när jag tänker på hur mycket jag har att göra den närmaste tiden. Men det händer ganska mycket roligt den här veckan också:

* Imorgon blir jag blond.

* På fredag ska jag gå på SUPERMARKET på kulturhuset (för uppsatsens skull).

* På fredag är det även någon sorts fest i Skrapen.

* På söndag är jag bjuden på semmelbuffé.



KB.

 

I allmänhet: jag saknar uppsalaborna lite. Borde ringa upp dom allihopa, samtidigt.




Pingvin!

Kanske är det för att jag inte har haft pengar att spendera på onödiga saker på flera månader, men nu längtar jag verkligen efter att få köpa kläder. Nästintill besatt, tänker på det hela tiden. Det finns människor som aldrig känner såhär, jag vet.

Hursomhelst, det jag helst vill ha är en ny vårjacka. Den här:

 

 

Att den är väldigt snygg är uppenbart. Den är från Rodebjer och till väldigt nedsatt pris. Frågan är ifall den, helt ärligt, skulle passa mig? Kan jag bära upp den? Ni vet, vissa kläder är så storslagna att de får människor att krympa.

 

Bulderna är lånade från www.mintandvintage.com


Nyheter! Nyheter!

Peter bor numera hemma hos mig! Sedan i måndags. Det funkar mycket bra faktiskt. Inte för att jag trodde något annat.


RSS 2.0