Sommarlov.

Jag firade midsommar på Ornö och det var mycket bra. Vi är lite äldre nu än för några år sedan, många hade med sig sin respektive. Peter var min. Jag badade säkert tre gånger och glömde kvar min baddräkt. Jag tror att den kanske befinner sin här i Nynäshamn nu. Johanna är fantastisk, kvinnan har anlagt en sandstrand. Hon har grävt och fraktat sand och nu finns det på Ornö en perfekt liten sandstrand med en flotte en bit ut i vattnet där man kan tända ljus på kvällen.

Nu är jag ledig i nästan två veckor. Är hemma i Nynäshamn och kommer nog att vara det en del. Mamma sitter nere och fikar med Gunsan, jag bloggar. Vi har gjort tårtbottnar, för imorgon fyller jag år. Snart ska vi åka ner till Rökeriet och handla födelsedagsmat. Mamma och pappa ska åka till Öland nästa vecka och jag försöker övertala dem att åka i början på veckan för då kan jag följa med. Se hur det ser ut där nuförtiden.

Så här kommer mitt lilla sommarlov att te sig. Inget Paris eller Rom, men det räcker gott och väl just. Bara vara hemma med mamma.


Om jag blev riktigt rik.

Idag skriver Gunnar Wetterberg i Dagens Nyheter om klyftan mellan de rika och de fattiga i Sverige. Hur det ser ut idag jämfört med vid 1900-talets början. Idag är det bättre! Det bästa sättet att bli rik är dock än idag att födas förmögen. Men jag försmäktar inte. Jag hoppas på att en dag få det gott ställt. Kanske kommer jag aldrig att bli riktigt förmögen, men det kan jag leva med. Egentligen har jag ju idag väldigt lite utgifter. Allt som jag tjänar utöver det som jag tjänar idag skulle alltså automatiskt bli "överflöd". Pengar att bara leva för. En liten summa skulle varje månad läggas på den växande "förmögenheten".

MEN! Tänk om jag någonsin sålde en riktigt stor tavla eller vann någon slags utmärkelse och faktiskt  fick riktigt mycket pengar. Jag skulle inte vilja bli rik av att vinna på lotto, det vore enbart pinsamt. Det fina vore att åstadkomma någonting som någon annan tycker är värt ett riktigt högt pris (helst då en respektabel person). Jag vore faktiskt väldigt stolt över mig själv.

Om jag fick riktigt mycket pengar skulle jag köpa ett stort hus eller en stor lägenhet i Aspudden eller i Årsta (jag vill inte bo i innerstaden, däremot vill jag om nätterna kunna promenera hem från söder). Där skulle jag ofta annordna stora tema-middagar, ibland bara för mig och Peter och ibland för många vänner. Jag skulle ALLTID dricka champagne. Jag skulle vara oerhört välklädd. Jag skulle bli konstmecenat. Investera i olika konstprojekt som intresserar mig. Jag skulle ha en stor och ljus ateljé. Den skulle däremot gärna få ligga centralt. Mina målande vänner skulle också få hålla till där (de skulle få betala en liten symbolisk summa, jag tror att det kan bli konstigt annars). Vi skulle ha stora vernissagefester dit vi bjuder våra vänner och släktingar, en gång i maj och en gång vid midvinter. Dels för att visa upp vår konst, men framförallt för att få tillfälle att samla alla som vi känner på ett och samma ställe. Jazzband skulle spela.


SOMETHING HAPPENED



Titta på hela! Någonstanns i mitten blir man irriterad på alla upprepningar, men man måste titta på hela!


Leva konstnärsliv.

Idag åkte jag och mamma ut till Lisa Trägård för att bränna raku. Det har krävt sina förberedelser. Man måste ha färdiga, skröjbrända saker. Jag fortsatte med mina höghus. Jag tänkte att det kunde vara fint med sotigheten som rakubränning ger. Som om de hade varit med om en eldsvåda. Och när man har värmeljus i dom skulle det se ut som höghus i brand.

Jag förbereder:




Väl i Lisas keramikverkstad började vi med att glasera. Sedan släpade vi ut ugn och stor gastub på tomten.

Jättespännande med gas och eld. Framförallt att hela tiden sköta det på egen hand. Först ser man till att det kommer upp i de riktigt höga temperaturerna. Man ser hur glaseringen börjar bli blank.



Sedan tar man upp sakerna med tång och lägger dem i högar av löv eller sågspån. Sakerna som kommer ur ugnen är så varma att det börjar brinna. Man låter det brinna ett tag, sedan avstannar man processen genom att kväva elden och ganska omedelbart efter att elden slocknat doppa föremålen i kallt vatten. Där man inte har någon glasering blir det kolsvart. På de glaserade delarna blir det vitt, med svarta krackeleringar. Resultatet blir olika beroende på hur snabbt man kväver elden och vad man eldar med. Raku är en vetenskap som jag precis fått mina första kunskaper i. Svårt. Men jag ser på Lisa att det kan bli väldigt bra när man kan.



Resultat:


Alejandro.



Loving it.


Jag har fastnat lite i förorten.


Söndagstipset.

Om ni är i stan idag tycker jag absolut att vi ska gå längst in i gallerian och titta på konst av unga konstnärer, däribland av mig. Kan ni inte just idag så hänger utställningen kvar till och med bröllopet.

I och med Pop-up-art medlemskapet kommer jag kanske byta bloggadress, till world press. I så fall informerar jag om detta.


Fest och kalas.

I lördags var jag och Lena ute, bara hon och jag. Det var längesen. Jätteroligt. Jag har fortfarande inte riktigt förstått vad det var vi var. Någon burlesquedrottning fyllde år tror jag. Det var en sån där fest när alla var uppklädda till tänderna. Vi åt cupcakes och tittade på alla spektakulära shower.

 

Jag och Lena var också väldigt fina. Dessutom matchade vi varandra.

 

 

Vakten var brittisk och väldigt underlig. Plötsligt fick han för sig att ingen fick gå ut. Det störde för mycket i området, sa han. Alla rökare fick stå precis innanför ytterdörren och röka.

I söndags fyllde stora Vera 1 år! Av oss, familjen, fick hon ett får. Hon blev så himla glad.

 

 

Nu är den jävla uppsatsen helt färdig. Inget mer finjusterande (ta i trä).


RSS 2.0