Om jag blev riktigt rik.

Idag skriver Gunnar Wetterberg i Dagens Nyheter om klyftan mellan de rika och de fattiga i Sverige. Hur det ser ut idag jämfört med vid 1900-talets början. Idag är det bättre! Det bästa sättet att bli rik är dock än idag att födas förmögen. Men jag försmäktar inte. Jag hoppas på att en dag få det gott ställt. Kanske kommer jag aldrig att bli riktigt förmögen, men det kan jag leva med. Egentligen har jag ju idag väldigt lite utgifter. Allt som jag tjänar utöver det som jag tjänar idag skulle alltså automatiskt bli "överflöd". Pengar att bara leva för. En liten summa skulle varje månad läggas på den växande "förmögenheten".

MEN! Tänk om jag någonsin sålde en riktigt stor tavla eller vann någon slags utmärkelse och faktiskt  fick riktigt mycket pengar. Jag skulle inte vilja bli rik av att vinna på lotto, det vore enbart pinsamt. Det fina vore att åstadkomma någonting som någon annan tycker är värt ett riktigt högt pris (helst då en respektabel person). Jag vore faktiskt väldigt stolt över mig själv.

Om jag fick riktigt mycket pengar skulle jag köpa ett stort hus eller en stor lägenhet i Aspudden eller i Årsta (jag vill inte bo i innerstaden, däremot vill jag om nätterna kunna promenera hem från söder). Där skulle jag ofta annordna stora tema-middagar, ibland bara för mig och Peter och ibland för många vänner. Jag skulle ALLTID dricka champagne. Jag skulle vara oerhört välklädd. Jag skulle bli konstmecenat. Investera i olika konstprojekt som intresserar mig. Jag skulle ha en stor och ljus ateljé. Den skulle däremot gärna få ligga centralt. Mina målande vänner skulle också få hålla till där (de skulle få betala en liten symbolisk summa, jag tror att det kan bli konstigt annars). Vi skulle ha stora vernissagefester dit vi bjuder våra vänner och släktingar, en gång i maj och en gång vid midvinter. Dels för att visa upp vår konst, men framförallt för att få tillfälle att samla alla som vi känner på ett och samma ställe. Jazzband skulle spela.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0